Miért modern a homeopátia?

Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok 52%-a választ szívesen alternatív megoldást a hagyományos orvosi kezelés mellett. A megoldások között előkelő helyen áll a homeopátia. Ez a 200 éve sikeres gyógymód a világon jelenleg a második leggyakrabban alkalmazott önálló ága az orvostudománynak, a hagyományos kínai medicina után. Az Európai Unióban 50.000 homeopata orvos működik és a világon 500 millió ember használ homeopátiás gyógyszereket. Indiában több mint 100 millió ember egészsége függ egyedül a homeopátiás kezeléstől! Itt a homeopátia a hagyományos orvoslással azonos megítélés alá esik, 300 000 homeopátiát használó orvos dolgozik. Minden kórház használhatja a homeopátiát a terápiában, és működik 230 homeopátiás kórház is, 10,851 ággyal.

Európa lakosságának legalább harmada használ homeopátiás gyógyszereket, a francia és német háziorvosok 30-70%-a rendel pácienseinek homeopátiás készítményeket.

Európában a homeopátiát 6 országban a TB is támogatja. Svájcban a kormány elemzést adott ki a komplementer gyógymódok helyzetéről, hatékonyságáról az országban. Az elemzés igen kedvezően értékeli a homeopátiát. A tanulmány a vizsgálatok alapján a homeopátiás kezelést egyszerre hatékony és költség-hatékony módszernek tartja.

A modern szemléletű egészségtudatos ember szívesen illeszti be ezt a rugalmasan alkalmazható, természetes anyagokat használó, egyénre szabott gyógymódot az egészségmegőrzés eszköztárába.

 

Mi a titka a homeopátia sikerének?

 

A homeopátiát legtöbben olyankor választjuk, amikor pl. egy vírusfertőzés, megfázás még nem igényel komolyabb gyógyszeres kezelést, vagy egy krónikus probléma (pl. allergia) enyhítésére inkább alternatív gyógymódot, vagy a hagyományos és alternatív módszer kombinációját alkalmaznánk. Néha nem találunk egy panaszra (pl. kisbabák kólikája) egyéb megfelelő gyógymódot, ilyenkor is jó választás a homeopátia. A homeopátiás gyógyszerek előnye, hogy együtt használhatók egyéb gyógyszerekkel, vitaminokkal, étrendkiegészítőkkel is. Vannak olyan élethelyzetek, amikor különösen fontos a „kockázatok és mellékhatások” ismerete, például egy csecsemő, kisgyermek, várandós édesanya vagy sok gyógyszert szedő idős, krónikus beteg kezelésénél. A homeopátia tapasztalt felhasználó, orvos vagy gyógyszerész kezében egy kiváló terápiás megoldás akár önmagában, akár kiegészítő gyógymódként is.

 

A homeopátia bizonyított!

 
 

 

A homeopátiás gyógyszerek és a gyógymód igazi bizonyítéka az elégedett, gyógyult beteg! Naponta többmillió homeopátiás o

rvos-beteg találkozó történik a világon, és a gyógymód tapasztalatait esetleírások, szakkönyvek, szakcikkek ezrei dokumentálják. Felmerült az igény az orvostársadalom, elsősorban nem a homeopátiával foglalkozó orvosok részéről, hogy szükség van a homeopátia hatásának tudományos vizsgálatára is. És bá

r időnként józan ésszel nem indokolhatóak azok az indulatok, amelyek ezt a kívánságot kifejezésre juttatják, az igény jogos. Így nagyon hasznos és fontos kutatási láz kezdődött az elmúlt években, ami látványosan sok, a homeopátia hatását igazoló pozitív kutatási eredményt hozott és rengeteg tapasztalatot. 

 

Forrás: GFK 2014