Általános immunerősítés homeopátiával

Az emberi test egy olyan erődítmény, melyet egész élete során betegségek ezrei ostromolnak, s mely „ostromlók” a legkisebb gyöngeségre betörik az erődítmény kapuját, és beözönlenek rajta. Káprázatosan működő immunrendszerünk biztosítja, hogy a szervezetünket ne árasszák el idegen kórokozók. Az „ellenség” azonban nem csak kívülről támad: a test belsejében is vannak elhalt vagy elöregedett sejtek (pl. ráksejtek), melyeket védekező rendszerünknek ki kell küszöbölnie. Immunrendszerünk támogatása és serkentése talán a legfontosabb lépés a betegségmegelőzésben.

Immunrendszerünk bizonyára a legösszetettebb szervrendszereink egyike, ezért nagyon érzékenyen reagál a zavaró hatásokra. Ilyen alapvetően káros tényezők például a tartós negatív stressz, a levegőszennyezés, a dohányzás, a túlzott alkohol- vagy koffeinfogyasztás. A szennyező és méreganyagok a szervezetbe kerülve nem csak a kártékony szabad gyökök képződését serkentik, hanem a táplálékkal bevitt ásványi sók és vitaminok hatását is csökkentik.

Immunrendszerünk összekötő kapocs a fizikai testünk és lelki állapotunk között. Ha a testi, vagy lelki harmónia felborul, az immunrendszer betegségek formájában jelez.
Immunrendszerünk feladata megvédeni a külső betolakodó kórokozóktól, allergénektől, leküzdeni  a gyulladást, visszaállítani a test egészséges működését.
Ha immunrendszerünk nem jól látja el a feladatát, gyulladásos, allergiás, autóimmun betegségek, daganatok és egyéb kórós folyamatok indulhatnak el.

Az immunerősítő szerek mellett szükség van olyan terápiákra, amelyek a beteg lelki állapotát hozzák harmóniába.
Ilyen módszerek az ismertebbek közül a Homeopátia:

1. Immunerősítés homeopátiával:

Echinacea (Echinacea angustifolia – bíbor kasvirág)
A kasvirág gyógynövényként is immunerősítő. Baktérium, vírus és gombaellenes védekezésben segíti a szervezetet.
Vincetoxinum (Vincetocinum hirundinaria – vadpaprika)
Elsősorban a vírusfertőzések megelőzésében hatásos, akkor ajánlott, ha az echinacea nem nyújt elegendő védelmet.

THYMULINE a csecsemőmirigy egyik szabályozó fehérjéjéből készül, mely a sejtes immunitás kialakításában játszik szerepet.

Influenzajárvány idején az Oscillococcinum (néma kacsa mája és szíve) használatával az immunrendszer stimulálását ajánlott kiváltani.

- snk -