Homeopátiás ötletek – immunerősítés a családnak

 

Az egyik leggyakrabban keresett megoldás az immunrendszer felkészítése, erősítése a megfázásos, járványos időszakra.

A C és D vitaminok, teák mellett egy egyszerűen követhető homeopátiás protokollt szeretnénk bemutatni. Ezeket a szereket az egész család szedheti, nincs életkori korlátozás, vagy eltérés az adagolásban. Az Oscillococcinum heti 1 tubus mennyiségben javasolt vírusos, influenzás időszakban, Az Oscillococcinum akkor hat legjobban, ha a legelső tünetektől elkezdjük szedni. (borzongás, izomfájdalom, tüsszögés) az Echinacea (kasvirág) alapanyagból készült homeopátiás szer alacsony potenciája (5 CH) és a Thymuline immunserkentő hatásúak. A tymuline, vagy más néven tímusz faktor hormon a csecsemőmirigyben termelődik, szerepet játszik a sejtes immunitásban, a T sejtek differenciálódásában, a T sejtek és természetes ölősejtek (ezek a sejtek pusztítják el többek között a vírussal fertőzött, vagy tumoros sejteket is) működésében. Így fontos feladatot játszik a természetes védekezés folyamatában. A Thymuline szabályozó hatását sokoldalúan használhatjuk, közepes potenciában (9 CH).

 

Heti immunerősítő terv őszi –téli időszakra:

NAP/napszak     reggel este
HÉTFŐ     Oscillococcinum 1 tubus Echinacea CH5 1x5 golyó
KEDD Echinacea CH5 1x5 golyó Echinacea CH5 1x5 golyó
SZERDA Echinacea CH5 1x5 golyó Echinacea CH5 1x5 golyó
CSÜTÖRTÖK Echinacea CH5 1x5 golyó Echinacea CH5 1x5 golyó
PÉNTEK Echinacea CH5 1x5 golyó Echinacea CH5 1x5 golyó
SZOMBAT Thymuline CH9 1x5 golyó -
VASÁRNAP Thymuline CH9 1x5 golyó -
 

Mikor használhatjuk még az immunerősítő szereket?

Heveny betegségek esetén általános immunerősítőként javasolhatjuk BÁRMILYEN terápia kiegészítéseként! Ilyenkor napi 3-4x5 golyócska szedhető felváltva a két szerből (Tymuline-Echinacea) Különösen jó olyan időszakban, amikor nincs nagyobb baj, csak egy kis megfázás, és nincs ötletünk, mit szedjünk rá.

Oltás után a megfelelő immunválasz támogatására adjunk Thymuline-t, napi 3x5 golyócskát 5 napig. Csecsemőknek vízben oldva is beadható, itatópohárban.

Forrás és további információk

A homeopátia bizonyított! cikk olvasása