I. Pilisvörösvári Egészségnap

2015.06.05 13:35

 

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010 - 2020

2015. június 6. (szombat)

Pilisvörösvár, Vásár téri Iskola udvara: 

I. Pilisvörösvári Egészségnap

Pilisvörösvár Város Önkormányzata hagyományteremtő célzattal 2015. június 6-án 8:00-17:00 óra között megrendezi az I. Pilisvörösvári Egészségnapot a Vásár téri iskola udvarán. Az Egészségnapot az Önkormányzat részéről a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagjai, illetve a Polgármesteri Hivatal munkatársai koordinálják.

Mindennapi életünkben fontos szerepet játszik a boldogság, a család, a munka, a karrier, a szórakozás és az élet kisebb-nagyobb örömei, de mindezek alapja az egészség. A program célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az egészségi állapot javítása a legkorszerűbb lehetőségekkel.

Az I. Pilisvörösvári Egészségnap kapcsolódik Magyarország legnagyobb, 2010 óta működő átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához, mely 63 szakmai szervezet összefogásával, Európai Uniós irányelvek alapján valósul meg. A programba összesen 34 féle ingyenes egészségügyi vizsgálat tartozik: kardiológiai, szív- és érrendszeri, tüdőgyógyászati, szemészeti vizsgálatok, teljes testanalízis és testműködés vizsgálat is.

A szűrőállomáson, mely egy speciálisan kialakított kamion, 6 fős szakszemélyzet dolgozik. A vizsgálatok után a saját eredményét mindenki megkapja, amivel háziorvosát felkeresheti , akik aztán előírhatják a további vizsgálatokat illetve kezelést. A szűrés cca 30 percet vesz igénybe. Az Egészségnap alatt alternatív gyermekprogramokat szervezünk a kisgyermekkel érkező érdeklődőknek.

Az életmód tanácsadás részeként a program szakmai és civil szervezetek együttműködésével érinti és bemutatja a látogatók részére a speciális szűrőkamion előtti területen a sátrakban az újraélesztés technikáját, látványos anatómiai bemutató segítségével ismerteti az emberi test működését, felépítését. A kiállított pultoknál további információkat kaphatnak a látogatók a terápiás lehetőségekről, az egészséges életmódról valamint minden látogató részére átadásra kerül egy Információs Prevenciós Csomag.

A programot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének egy átfogó vizsgálatot egészségi állapotukról, és azoknak is akik számára fontos a megelőzés, és szeretnék megismerni az egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőségeket, mindezt egy helyen és időben, azonnali kiértékeléssel.

Az Egészségnappal kapcsolatos gyakorlati kérdéseiket Jákliné Komor Szilvia intézményi referens várja Polgármesteri Hivatalban (jakline@pilisvorosvar.hu; 26-330-233/128 mellék).

Kollár –Scheller Erzsébet 
Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke

Szeretne átfogó képet kapni egészségi állapotáról? Most 34-féle ingyenes vizsgálaton vehet részt, ha ellátogat a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja által biztosított helyszínek egyikére.

2015-ben is folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 57 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. Az Európai Nemzeti Egészségvédelmi Program (European National Helathcare Program) által és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) által koordinált Szív és érrendszeri betegségek, megelőzésének és gyógyításának Nemzeti Programjával konszenzusos együttműködésével valósul meg a programsorozat. (forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-egeszsegugyi-szurobusz.html)

Vissza