Kamarai Választás

2015.09.06 15:03

Tisztelt Gyógyszerész Kolléga Nő / Kolléga Úr!    

FONTOS, hogy elolvassa ezt az e-mailt, és válaszoljon rá!                                                               

Miről szól a Kamarai Választás?

Magunk választjuk meg küldötteinket, akik képviselik érdekeinket, segítik előrejutásunkat hivatásunk (néha rögös) útján.

Ehhez szükség van arra a támogatásra, amit minimum a szavazáson való részvétellel nyújtunk egymás számára.

Ha ebben most nem állunk egymás mellé, akkor a Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Megyei Szervezetének nem lesz „hangja”, nem tudjuk közösen képviselni érdekeinket, nem tudunk megoldást keresni gondjainkra, nem hallja meg senki javaslatainkat, és ezért nem érjük el közös céljainkat sem.

Kérem válaszoljon (ide kattintva) szerda délelőttig (2015. 09. 09.) néhány kérdésre, mely a választás lebonyolításával kapcsolatos.

·        2015. szeptember 9-én, szerdán újra összeül a megyei elnökség, hogy döntsünk arról, milyen módon kellene a 3. fordulót megszerveznünk ahhoz, hogy a tagság (810 fő) 25 %-a leadja szavazatát. (202 tag regisztrálása esetén tartható meg a választás 3. fordulója).

·       A választás tétje: olyan személyek delegálása a Kamarába, akik megfelelőképpen tudnak minket – gyógyszerészeket – képviselni (érdekeinket, gondjainkat, javaslatainkat, közös céljainkat).

Kérek ezért minden gyógyszerész kollégát – beosztástól függetlenül – , hogy vegyen részt a választás 3. fordulóján!

Előzmények:

·        A Magyar Gyógyszerészi Kamara Alapszabálya szerint 2015-ben választásokat kell tartani. Ennek értelmében a Magyar Gyógyszerészi Kamara Pest Megyei Szervezet elnöksége 2015. június 17-én döntött a választás kiírásáról.

·        A megyei küldött-választó közgyűlés első fordulóját 2015. augusztus 15. szombat 14,30 órára tűzte ki. A megjelentek és regisztráltak létszáma alapján a Területi Választási Bizottság megállapította, hogy az első forduló eredménytelen. (A megjelentek létszáma – 16 fő – nem érte el a teljes tagság 25%-át.)

·        Ezért a korábbi döntés és az Alapszabály előírásának megfelelően szervezetünk ismételten összehívta a küldött-választó közgyűlést, 2015. szeptember 05. szombat 14,30 órára. A megjelentek és regisztráltak létszáma alapján a Területi Választási Bizottság megállapította, hogy a második forduló is eredménytelen. (A megjelentek létszáma – 65 fő – nem érte el a tagság 10%-át).

Minél nagyobb számban veszünk részt a választáson, és döntjük el, hogy ki képviseljen minket az elkövetkezendő négy évben, annál inkább várhatjuk, hogy a közös érdekeink, gondjaink ápolását megfelelő képviselőkre bízhatjuk.

Több tájékoztató írás is elérhető Megyei Szervezetünk honlapján, és a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapján arról, hogy a Gyógyszerészeknek újra van jövője.

Ajánlom minden kolléga figyelmébe (ide klikkelve olvasható) Gutay Tibor írását „Az elmúlt időszakban elvégzett munkáról és az elért eredményekről”. Az összeállítás sok kollégánk megkérdezése és véleménye alapján született meg.

Helyzetjelentés 2015 nyarán címen összeállítás olvasható arról, hogy „Mit csinál a Kamara és milyen eredményeket tudhat magáénak a gyógyszerészet?” (címszavakban és a teljesség igénye nélkül – az írás ennek a kérésnek próbál megfelelni).

Bízva abban, hogy a jövőben is megfelelő kezekben tudhatjuk érdekképviseletünket, üdvözlettel:

dr. Magyar Katalin,

MGYK PM elnökségi tag,

Pilisvörösvár

2015. szeptember 6.

 

Vissza