November 1-jét követő változás

2017.10.27 10:53

Kedves gyógyulni vágyó és egészségüket megőrizni kívánó ügyfeleink!

Néhány – november 1-től bevezetendő, az E-receptet érintő – változásra hívjuk fel a figyelmüket.

Az egységes elektronikus szolgáltatási térről (EESZT), és hogy az mit nyújt önöknek (gyorsabb gyógyulás, biztonság, kényelem) arról az eeszt.gov.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak.

Most elsősorban a patikánkra, az önök kiszolgálására vonatkozó változásokról szólunk.

Elektronikus vény, azt jelenti, hogy amit az orvos felír az megjelenik a virtuális térben – „éterben” – és a patikában az önök TAJ száma ismeretében, akár papír vény nélkül is tudni fogják, hogy milyen készítményekről, adagolásról….stb. van szó.

Amikor önök ki szeretnék váltani a gyógyszerekeit, akkor csak gyógyszerész vagy szakasszisztens lesz jogosult arra, hogy az önök adataiba gyógyszer szinten betekintsen. Ehhez szakembereinknek e-személyit kellett kiváltaniuk, amivel munkakezdéskor be kell azonosítaniuk magukat.

Tekintettel arra, hogy a gyógyszertárakban nem csak gyógyszerészek és szakasszisztensek dolgoznak, hanem asszisztensek, jelöltek is, így a gyógyszerek kiadásában nem minden szakember vehet részt, aki a patikában dolgozik. Emiatt némi átszervezésre szükség lehet, ami az önök komfortérzetét csökkentheti, de hangsúlyoznunk kell, hogy ez mind az önök fokozott biztonsága érdekében történik.

Gyógyszertárunkban két kiadó tára működik a napi 11 órás nyitva tartás alatt. Gyógyszertárunk szakszemélyzete: gyógyszerészek és asszisztensek, akik közül többen részmunkaidőben (családi vagy életkori okok miatt) dolgoznak, lévén gyógyszertárunk családbarát foglalkoztató hely.  

Előfordulhat – főleg a délelőtti órákban -, hogy csak az egyik kiadónál lesz gyógyszerész. Gyakorlatilag ez azt jelentheti, hogy az önök várakozási ideje nagyobb lehet ebben az időszakban.

Ebben az esetben a vények kiváltása csak itt történhet és a másik kiadónál az asszisztens csak a vény nélküli ill. egyéb készítményeket jogosult kiadni.

12-16 óra között elvileg mind a két kiadónál gyógyszerésszel találkozhatnak. 16 óra után ismét előfordulhat, hogy csak az egyik kiadónál lesz gyógyszerész.

Ezekről azért tájékoztatjuk önöket, hogy fel tudjanak készülni és esetlegesen úgy tudják megszervezni a napjaikat, hogy a lehető legkisebb súrlódással jussunk túl ezen a változáson.

Természetesen mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a jövőben is azért, hogy szolgáltatásaink az önök irányába a legmagasabb szinten valósuljanak meg.

Megértésüket és türelmüket köszönjük,

Vízöntő Gyógyszertár, az egészség szolgálatában anno 1995

 

Vissza