Magisztrális gyógyszerkészítés

Az általunk előállított magisztrális készítmények között bevételre szánt és külsőlegesen alkalmazandó termékek is megtalálhatók. Előnyük, hogy felesleges adalékanyagoktól mentesek, és alkalmazásukkal az egyénre szabott terápia is megvalósítható.

 

Összegyűjtöttük a kistérség orvosai által gyakran rendelt készítmények előiratait, emellett saját, bevált receptúrákkal is segítjük a bőrproblémák kezelését, és a mindennapi bőrápolást.  

A Gyógyszertörvény (2005. évi XCV. törvény) alapján magisztrális gyógyszerkészítmény „az a gyógyszerkészítmény, amelyet a gyógyszerész a gyógyszertárban a Magyar, illetve Európai Gyógyszerkönyv vagy a Szabványos Vényminta Gyűjtemény (Fo-No) rendelkezései alapján, orvosi előírásra vagy a Gyógyszerkönyv szerint saját kezdeményezésére készít és a gyógyszertár által ellátott betegek kezelésére szolgál.” 

Bövebben itt olvashat a témáról: https://www.patikamagazin.hu/cikk/index/18163/gyogyszertari-gyogyszerkeszites-magisztralis-gyogyszerek.html

Rövid határidővel vállaljuk az orvos által rendelt magisztrális gyógyszerek készítését; a kenőcsök, krémek gyógyszertárunkban Gako Unguator(R) készüléknek köszönhetően szinte percek alatt elkészíthetők.